EKO prireditve Utrinki z dogodkov Nagradna igra Izberimo ekološko Ekološko kmetovanje EKO certifikat Pridelki in izdelki EKO hrana EKO kuharija Juhe in namazi Solate Zelenjavne jedi Jedi iz čemaža Repa in zelje Okusni smoothie-ji Sladke dobrote Pustne dobrote Pomagamo si z naravo EKO poučno EKO šola EKO portal EKO pridelki in izdelki v Zeleni točki
Za pripravo tega slastnega recepta potrebujemo naslednje EKO sestavine:
- 180 g kozjega jogurta
- 300 g rdeče pese
- 4 čajne žličke posušene mete
- 4 vejice sveže mete
- sol
- poper
Priprava:
Rdečo peso skuhamo, olupimo in narežemo na majhne kocke. Dobljene kocke pomešamo s kozjim jogurtom in začinimo s sveže sesekljano meto in suho meto, soljo in poprom. Kozjo solato postavimo v hladilnik za najmanj 1 uro, da počiva in se okusi prepojijo. Preden solato postrežemo jo okraimo še s svežimi listi mete. Kozja solata je odlična ideja za pripravo malice ali lahke večerje.