
Pisana zimska solata
12. February 2025
Juha s Ptujskim lükom
12. February 2025Sestavine:
- 300 g kuhane sveže rdeče pese
- 200 g kozjega sira
- 4 majhni listi listnate solate (npr. rukola)
Za preliv:
- 1 strok česna
- 2 žlici limoninega soka
- 1 žlička dijonske gorčice
- 1 žlička medu
- 4 žlice orehovega olja
Priprava:
Na tanko narežemo kuhano rdečo peso. Na 4 krožnike položimo rezine rdeče pese, tako da se prekrivajo. Vse sestavine za preliv damo v posodo in jih dobro premešamo. Preliv pokapljamo po rdeči pesi. Nato narežemo še sir na 12 rezin in damo na vsak krožnik na vrh rdeče pese po 3 rezine. Liste solate na rahlo pokapljamo s prelivom in damo na vsak krožnik na vrh sira. Preostali preliv pokapljamo po krožnikih.