
Solata iz lüka, riža in leče
12. February 2025
Krompirjeva solata s kislimi kumaricami
12. February 2025Za pripravo tega slastnega recepta potrebujemo naslednje sestavine:
- ½ kg kuhane govedine
- 1 Ptujski lük
- 2-3 jajca (po želji)
- bučno olje
- kis
- sol, poper, drobnjak
Kuhano govedino narežite na kocke, dodajte na tanko narezan Ptujski lük in po želji tudi narezana jajca. Solite in poprate po okusu. Solato prelijte z bučnim oljem ter dodajte kis. Premešajte in po vrhu potresite drobnjak. Solato ponudite skupaj s črnim kruhom.
Evropska posebnost – Ptujski lűk z zaščiteno geografsko označbo
Že 200 let ga ročno pridelujejo in spletajo v vence. Je takšen, kot je bil nekoč. Njegov okus, ostrina in kakovost ga uvrščajo med izbrane evropske posebnosti.
Iz Ptujskega lüka lahko skuhamo vrsto tradicionalnih in sodobnih jedi. Je namreč odličnega okusa in je osnova vsake dobre jedi.

Program je financiran s prispevkom Evropske unije.
Vsebina te promocijske objave predstavlja le stališča avtorja in je v njegovi izključni odgovornosti. Evropska komisija ne prevzema nobene odgovornosti za uporabo informacij, ki jih vsebuje ta objava.