REPA

Repa ali bela repa je korenovka bele barve, ki ima rdeče, zeleno ali vijolično obarvan nadzemni del, ki ga je obsijalo srce. Koren je kroglaste ali podolgovate oblike brez stranskih korenin, meso pa je bele barve. Repa najbolje uspeva v hladnem vremenu, saj vročina povzroči olesenelost korenov in posledično slabši okus. Avtohtoni slovenski sorti sta kranjska podolgovata in kranjska okrogla repa. Tradicionalna slovenska oziroma prekmurska narodna jed pa je bujta repa pripravljena iz kisle repe. Pri repi uživamo tako koren kot nadzemno listje, ki pa se v hranilni vrednosti nekoliko razlikujeta. Repini listi so vir vitamina A, vitamina C, vitamina K. Koren repe pa je vitamin C. 

Repo lahko naročite preko spletne strani: https://zelena-tocka.si/

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: Facebook

 
Projekti