Zelenjavni zavitek s čemažem

Za 1 pekač tega odličnega zavitka potrebujemo:
 

Testo:

  • 35 dag polnovredne moke (pirine ali pšenične)
  • mlačna voda
  • 1-2 žlici olivnega olja
  • sol
  • 1-2 žlici jabolčnega kisa


Nadev:

  • 0,5 kg sezonskih zelišč, ki so na voljo (listi: koprive, blitve, špinače, regrata, trpotca, borage, oseta, kislice, bršljanaste grenkuljice, marjetice; in koreni (4-5): oman, svetlin, topinambur),
  • 4-5 žlic čemaža

Priprava:

Iz sestavin zamesimo gladko testo. Pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure. Medtem pripravimo nadev iz zelišč (narezana za kratek čas poparimo, odcedimo in v multipraktiku zmiksamo z očiščenimi gomolji ali brez njih. Na pomokanem prtu razvaljamo tretjino testa tako tanko kot lahko. Razvaljano testo namažemo z nadevom, zavijemo v zavitek, preložimo v pekač obložen s peki papirjem in po želji po vrhu pomažemo z oljem. V pekač damo 3 do 4 zavitke. Pečemo 45 – 50 minut v predhodno ogreti pečici na 220 °C. Čas pečenja je odvisen od debeline zavitka.   

 

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: Facebook

 
Projekti