Preizkusite recept izletniške ekološke kmetije Uranjek "Pri Baronu".
Sestavine:
Testo:
• 250 g pšenične bele moke
• 30 g masla, 4 rumenjaki
• 4 žlice kisle smetane
• 1 žlička sveže stisnjenega limoninega soka
• 20 g sladkorja, sol
• 2 žlici belega vina, 1 žlica ruma
Posip:
• sladkor v prahu
Za cvrtje:
• sončninčno olje
Priprava:
V posodo stresemo moko in med njo razdrobimo maslo. Dodamo še sol, rumenjake, kislo smetano, limonin sok, sladkor, belo vino in rum. Vse skupaj dobro zgnetemo, da nastane lepo gladko testo. Pripravljeno testo naj na hladnem počiva približno 30 minut. Testo na tenko razvaljamo – cca. 2 mm. Nato s kolescem narežemo pravokotnike. V vsak pravokotnik s kolescem naredimo 1 zarezo in oblikujemo flancate. Segrejemo olje in flancate ocvremo v njem. Na koncu krhke flancate potresemo še s sladkorjem v prahu.