»Pri Baronu« - Izletniška-ekološka kmetija Uranjek

Tam, kjer se strmine Framskega Pohorja poležejo v ravnico, kjer kraljujeta tišina in spokoj okoliških gozdov, že 200 let na nadmorski višini 700 metrov stoji Baronova domačija. V mali vasici Planica nad Framom, ki je zaradi svoje urejenosti v akciji Turistične zveze Slovenije že nekajkrat dobila priznanje za urejenost kraja, vas z dobrodošlico pričakamo Baronovi domači.

Naša kmetija obsega 18 ha, od tega 8 ha pridno obdelujejo naše roke – na njivah, travnikih, v sadovnjaku, zeliščnem in zelenjavnem vrtu. Ostalih 10 ha pa predstavlja lepo negovan, gozdnih sadežev poln gozd. Tudi živali so tukaj našle svoje mesto, najraje jih imajo najmlajši obiskovalci.

Da bi se obiskovalci naše kmetije lahko v miru in do sitega naužili dobrot iz naše kuhinje, smo leta 1991 odprli vrata za turizem na kmetiji. Leto 1999 smo zaokrožili s preusmeritvijo v naravi prijazno kmetovanje, za kar že vrsto let prejemamo certifikat za ekološko kmetovanje (evidenca certifikatov ekološkega kmetovanja). Na kmetiji imamo registrirani 18 dopolnilnih dejavnosti (turizem, predelava, izobraževanja, predelava mesa….). V letu 2012 smo na kmetiji odprli Bio trgovino, kjer ponujamo eko proizvode lastnih in od drugih okoliški ekološki kmetij.

Kmetija sodeluje tudi v projektu Partnersko kmetovanje (dostava zelenjavnih zabojčkov). V letu 2013 pa smo na kmetiji oblikovali permakulturni vrt.
 

Fotogalerija

Prodaja

•    na domu in po predhodnem dogovoru
•    preko sezonskih zelenjavnih zabojčkov pri kmetijskem zavodu v Mariboru
•    občasno Ekološka kmečka tržnica na Glavnem trgu v Mariboru: vsak petek od 9.00 – 12.00
 

Ponudba

Ponudba ekološke kmetije Uranjek obsega zelišča, čaje, sokove, sirupe, pesto, sezonsko zelenjavo, mesne izdelke, kis, jajca, likerje, žganja, moke in sadje.

Kontaktni podatki

Kontakt: Izletniška-ekološka kmetija Uranjek

Naslov: Planica 6, 2313 Fram

Telefon: 02 601 44 51; 051 317 104

E-naslov: info@pribaronu.si

Spletna stran: http://www.pribaronu.si

Zemljevid

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: Facebook

 
Projekti