Ekološka kmetija Zupanič in Metz, Sirarna Metz

Ekološka kmetija Zupanič ima dolgoletno tradicijo in se nahaja v bližini Maribora, natančneje v Jelenčah, v bližini Pesnice in Šentilja. Kmetija obsega 16 ha površine in je nacionalni znak iz WWII. Kmetija je znana tudi po več sto let stari akaciji, ki raste pred kmetijo. Posestvo bogati tudi star sadovnjak s približno 350 jablanami.

Na kmetiji pridelujejo različna žita za hrano živalim in prav tako za moko, ki jo meljejo še na prvoten mlinu na kamen. Vsa žita od pšenice, pire, koruze, ječmena in ovsa so ekološko pridelana. Trenutno so se specializirali v proizvodnjo kozjega mleka in kozjih mlečnih izdelkov (skuta, mehki in poltrdi sir, sadni in navadni jogurti, maslo, smetana, kisla smetana). Za proizvajanje različnih vrst kozjih mlečnih izdelkov in kozjega mleka vzrejajo približno 45 koz (sanska, srnasta pasma), imajo pa tudi 8 ovc Jezersko solčavske pasme.

Kmetija Zupanič in Metz ponuja tudi vodeni ogled kmetije različnim skupinam, vrtcem in šolam, kjer si lahko ogledate polja, vrtove, mlekarno in sirarno, sadovnjak in tudi preizkusite njihove ekološke izdelke.
 

Fotogalerija

Prodaja

  • ekološka kmečka tržnica na Glavnem trgu v Mariboru: vsak petek od 9.00 – 12.00
  • v okviru partnerskega kmetovanja pri kmetijskem zavodu v Mariboru: vsak četrtek
  • Radvanjska tržnica v Mariboru: vsako soboto od 8.00 - 12.00
  • na domu in po predhodnem dogovoru

Ponudba

Mlečni izdelki iz kozjega mleka (skuta, mehki in poltrdi sir, sadni in navadni jogurti, maslo, smetana, kisla smetana), pirina moka in kosmiči, marmelade, sadni sokovi (jabolčni, hruškov in grozdni), sveža sezonska zelenjava, pekoči feferoni, paradižnik, fižol, soja in majhen izbor vložene zelenjave.

Kontaktni podatki

Kontakt: Ekološka kmetija Zupanič in Metz, Sirarna Metz

Naslov: Jelenče 4 in 5, 2211 Pesnica

Telefon: 031 240 415 (Ron Metz), 040 270 374 (Zinka Metz)

E-naslov: sirarnametz@gmail.com

Zemljevid

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: Facebook

 
Projekti