Ekološka kmetija Žnidarič Franc

Za ekološko kmetijo Žnidarič skrbijo gospodar Franc, žena Ivanka, hčerka Tadeja, sin Gregor in snaha Natalija. Kmetija obsega večinoma njivske površine in nekaj malega travnikov. Na posestvu stojijo velika družinska hiša, starejša kmečka hiša ter hleva pri hiši in ob gozdu.

V ekološkem kmetovanju so odkrili zadovoljstvo, ki ga prej niso občutili pri navadnem kmetovanju, in zavest, da lahko pridelujejo hrano, zdravo za telo in dušo. Veseli so, da lahko tudi drugim ponudijo pridelke, pridelane na popolnoma naraven način, brez umetnih kemikalij in strupov. Največ časa jim vzame priprava kmetijskih površin, pa tudi zatiranje plevela. Vsa dela opravljajo z veseljem in nič jim ni težko, čeprav je potrebnega veliko truda, preden v roke primejo pridelek. Najbolj uživajo v tem, da vidijo zadovoljne kupce, ki se redno vračajo, in da vedo, da s svojim delom naredijo nekaj dobrega tako za okolje kot tudi zase. Kmetija leži na mirni lokaciji, ob gozdu in je v lasti že skoraj 80 let.

Naša glavna panoga je reja ekoloških piščancev, saj imamo zaradi naravnega in neokrnjenega okolja naše kmetije za to idealne pogoje. Večino krme za piščance pridelamo na lastnih kmetijskih površinah, in sicer na ekološki način. Piščanci na naši kmetiji imajo omogočen izpust iz hleva na pašnik, ki je ograjen in omogoča piščancem umik pred slabim vremenom in roparicami. Hranimo jih z domačo koruzo, ječmenom, solato. Na pašniku pa si pri paši poiščejo tudi potrebne vitamine in minerale. Vse to ugodno vpliva kasneje na kakovost in okus mesa. Ker se piščanci na prostem veliko gibljejo, potrebujejo tudi več hrane, da se zredijo, kot piščanci iz industrijske reje, kar daje piščančjemu mesu iz ekološke reje poseben okus.

Prodaja

•    na domu po predhodnem dogovoru
 

Ponudba

piščanci

Kontaktni podatki

Kontakt: Ekološka kmetija Žnidarič

Naslov: Logarovci 69, 9242 Križevci pri Ljutomeru

Telefon: 02 587 1954; 040 833 774

E-naslov: francznidaric62@gmail.com

Zemljevid

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: Facebook

 
Projekti