Ekološka kmetija Lenič Irena

»Kjer je šolska zgradba prostrana narava, učiteljice pa so zlato polje, zeliščni vrt, pisan travnik ter skrivnosten gozd …«

Ekološka didaktična kmetija Lenič je prostor, kjer z različnimi aktivnostmi ter projekti stremimo k oskrbi prebivalstva z ekološko pridelano hrano, izobraževanju in osveščanju s področja ekološkega kmetovanja in ohranjanja naravne dediščine ter razvoju podeželja.

Ekološka didaktična kmetija podpira in sodeluje v projektu partnersko kmetovanje, ki je alternativna oblika prehrambne mreže oziroma distribucije hrane od kmeta do skupine posameznikov. Ta alternativni socialno-ekonomski model se je izoblikoval iz potrebe po reševanju problemov, ki so nastali ob vzpostavitvi globalnega prehranskega sistema. Njegov namen je, da poskuša reševati probleme industrializiranega kmetijstva, ki ubija biodiverziteto, zastruplja zemljo in povzroča propad malih kmetov.

Na ekološki didaktični kmetiji Lenič se lahko udeležite naslednjih delavnic:
Kako si pomagam sam: Poiščimo pomoč v naravi in si naredimo domačo lekarno: spoznajmo zelišča - čaji,  tinkture,  zeliščni kisi; Lepota iz narave: Naravni pilingi in maske za telo, mazila, olja, obogatena z zelišči, kopeli; Dobrote iz narave – jem sezonsko: Priprava zdravega obroka - odvisno od letnega časa; Raziskovalna delavnica: Spoznavanje strukture tal na kmetiji in spoznavanje vodnih virov.

Že vrsto let uspešno sodelujemo z vrtci Korena, Voličina in Sv. Ana ter osnovnimi šolami Duplek, Korena, Voličina, Tišina, Sv. Ana in s Srednjo kmetijsko šolo Maribor.
 

Fotogalerija

Prodaja

•    na domu in po predhodnem dogovoru

Ponudba

sadje in zelenjava, zelišča in začimbe, orehi

Kontaktni podatki

Kontakt: Ekološka kmetija Lenič Irena

Naslov: Zgornja Korena 41, 2242 Zgornja Korena

Telefon: 02 684 02 76; 040 882 479

E-naslov: ekokmetijalenic@yahoo.com

Zemljevid

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: Facebook

 
Projekti