KAKI

Kaki je sadež jeseni. Bogat je z vitamini, minerali antioksidanti, tako da jo lahko uvrstimo na naš jedilnik jesenske prehrane. Poraba kakija za pripravo dobrot je zelo pestra in raznolika. Plodovi so uporabni za marmelado, vina, kisa, žganja, raznih krem in peciva.Razrezanega na rezine lahko posušimo in ga uporabljamo kot suho sadje za uživanje v hladnih, zimskih večerih. Zdravilne lastnosti kakija so, da ureja prebavo, pozitivno vpliva na črevesje, okrepi delovanje pljuč in srca, povečuje obrambni sistem organizma, deluje proti utrujenosti.

Kaki lahko naročite preko spletne strani https://zelena-tocka.si/

Kontakt

EKO podeželje, z.o.o.

Prekmurska ulica 17

9231 Beltinci


Tel.: /

Fax.: /

Mob.: + 386 41 312 109 (direktor)

E-pošta: info@eko-podezelje.si

Facebook: Facebook

 
Projekti